De vereniging is in 1925 opgericht. De initiatiefnemer hiervoor was een dierenarts uit Dubbeldam, die het wel leuk leek als de boerenzonen zouden leren paardrijden. De paarden werden overdag gebruikt op het land, en ‘s avonds probeerden ze erop te rijden. De rijvereniging is zelfs een jaar eerder opgericht dan de voormalige KNF.

55 jaar heeft de vereniging het zonder eigen onderkomen moeten doen. Voor de lessen zwierf men bijna over het hele eiland van Dordrecht. Overal waar het mogelijk was om te rijden, werden de lessen gegeven, op weilanden of bij boeren thuis. De wedstrijdsport ging een steeds zwaardere rol spelen, maar ’s winters kon er niet gereden worden. Daarom is men rond 1977 gaan denken aan een eigen onderkomen. Nadat een locatie was gevonden en alle vergunningen rond waren, is men begonnen met de bouw van de accommodatie. Deze is in ruim 1 jaar tijd door eigen leden gebouwd. In 1980 is de manege feestelijk geopend.

Inmiddels staat de accommodatie er ruim 30 jaar en we zijn er nog steeds heel erg trots op. Er staan bij ons geen paarden gestald, ieder lid komt met eigen paard of pony naar de club toe. Er worden een vele takken van de paardensport beoefend, voor zowel de paarden als pony’s. Er worden dressuurlessen, springlessen en menlessen gegeven. Ook is het mogelijk om vrij te rijden. Regelmatig worden er officiële wedstrijden en onderlinge wedstrijden gehouden.

Ook de niet-actieve ruiters komen graag op de vereniging voor andere gezellige dingen. Er worden regelmatig gezellige avonden, klaverjasavonden, dartavonden en bijv. bingo’s georganiseerd. Dit alles ter bevordering van de onderlinge saamhorigheid. Ook worden bijv. cursussen voor het koetsiersbewijs en ruiterbewijs gehouden.

De vereniging telt op dit moment ongeveer 180 rijdende leden.

Er zijn bij ons diverse mogelijkheden wat betreft lidmaatschap, maar dat kunt u verderop vinden.

We zijn te vinden aan de Schenkeldijk te Dordrecht, op het sportcomplex Schenkeldijk.

U kunt alleen ondervinden hoe gezellig deze vereniging is, door gewoon eens bij ons binnen te lopen.